Hírek

Vereséggel zártuk az üzbegisztáni túrát
2024. június. 01., 18:21

A szerdai 2-1-es vereséget követően a szombati mérkőzést a magyar válogatott kezdte jobban, több ígéretes helyzetünk is volt az első félidőben, sőt a 20. percben büntetőt lőhettünk. A tizenegyest azonban nem sikerült értékesíteni, Kugyela Zalán lövését védte az üzbégek kapusa.

A szünetig nem született gól, a második félidő közepén pedig az üzbégek kihasználták egy lehetőségüket, és onnantól kezdve a mieinknek nagyobb kockázatot kellett vállalniuk a hajrában. Volt lehetőségeink az egyenlítéshez, de ezek kimaradtak, ellenfelünk pedig a 92. percben egy kontra végén beállította a 2-0-s végeredményt.

– Az első félidőben semmi sem utalt arra, hogy vesztesen hagyhatjuk el a pályát, megvoltak a helyzeteink a gólszerzésre, de elhibáztuk őket – értékelt a mérkőzés után Jeremiás Gergő szövetségi edző. – A második félidőben sem tudtunk élni a lehetőségekkel, az ellenfél gólja után pedig rohannunk kellett az eredmény után, de a helyzetkihasználásunk nem javult, az üzbégek pedig megbüntették ezt. Csalódott vagyok a teljesítményünk miatt, remélem, a játékosok is levonták a mérkőzések tanulságait, és tudatos munkával tenni fognak azért, hogy a későbbiekben fel tudjanak nőni a nemzetközi szint követelményeihez.

Üzbegisztán-Magyarország 2-0 (0-0)
Magyarország: Tompa Ákos (Papp Lőrinc, 46.) - Somogyi Ádám (Koplárovics Olivér, 67.), Csorba Noel, Koncz Dávid - Kenéz Kristóf (Lakatos Noel, 59.), Madarász Ádám (Pintér Dániel, 59.), Décsy Ádám, Bolgár Botond - Kugyela Zalán (Osztrovka Maxim, 59.), Jován Vilmos, Egri Imre (Kun Ákos, 67.)

Szponzorok