Hírek

Egy góllal alulmaradtunk Taskentben
2024. május. 29., 17:59

Férfi U17-es válogatottunk az idény zárásként a héten két felkészülési mérkőzést játszik Taskentben a házigazda üzbégek ellen. A szerdai első összecsapáson a mieinken még érződött a hosszú, egy teljes napon át tartó utazás fáradtsága, válogatottunk nem tudta azt a szintet hozni, amit a korábbi felkészülési mérkőzéseken megszokhattunk tőle.

Bár többnyire a mieink birtokolták többet a labdát, a házigazdák frissebbek voltak, és már a 8. percben megszerezték a vezetést. A 29. percben Egri Imre találatával egyenlítettünk ugyan, de a vezetést nem tudtuk átvenni, sőt a találkozó hajrájában az üzbégek visszavették az előnyt, és 2-1-re megnyerték a találkozót.

– Nem úgy alakult a mérkőzés, ahogyan elterveztük, sok hibával futballoztunk, és nem tudtunk domináns játékot bemutatni. Ez még úgy is csalódást keltő teljesítmény volt a csapattól, hogy ha figyelembe vesszük az utazás és az átállás nehézségeit, valamint azt, hogy többen az első meccsüket játszották a válogatottban. Három napunk van a második mérkőzésig, azon a mainál sokkal jobb teljesítményt szeretnék látni minden egyes játékosomtól – értékelt a mérkőzés után Jeremiás Gergő szövetségi edző.

Üzbegisztán-Magyarország 2-1 (1-1)
Magyarország: Bozó Mirkó - Csorba Noel, Szekér Botond, Koncz Dávid (Décsy Ádám, 64.)- Lakatos Noel (Kenéz Kristóf, 46.), Somogyi Ádám, Roberto Ozzano (Jován Vilmos, 64.), Bolgár Botond (Kun Ákos, 76.)- Kugyela Zalán, Egri Imre (Koplárovics Olivér, 76.), Pintér Dániel (Osztrovka Maxim, 64.)

Szponzorok